Affirmaties

6 november 2020

Al zolang ik me kan herinneren, geloof ik in de kracht van affirmaties.
Een affirmatie is een gedachte die je door herhaling steeds meer gaat geloven. Letterlijk betekent het: bevestiging, bekrachtiging. Een affirmatie is gebaseerd op het principe dat je hersenen geloven wat ze vaak zien of horen.

Zoals uit de titel van mijn blog al blijkt, heb ik een positief leven, en volgens mij komt dat ook omdat ik daar sterk in geloof. Als je iets positief benadert, wordt het ook positief. Als je de hele tijd negatieve dingen denkt, wordt je leven ook negatief.

Bløf Ziggodome

Bløf

Mooi voorbeeld is het volgende. Mijn man en ik zijn al lang groot fan van Bløf, en zouden graag naar een concert gaan, maar dat was met kleine kinderen niet handig in te plannen, of gewoon te duur. In die tijd luisterde ik altijd naar radio Noordzee, en die hadden een wedstrijd waarbij je kaarten voor een akoestisch concert van Bløf kon winnen.

Op maandagochtend reed ik met onze jongens naar zwemles, voor school, en toen hoorde ik die aankondiging. Dus ik riep gelijk, oh, dat ga ik even winnen, dit is wat ik zometeen ga doen. De kinderen moesten lachen en zeiden, leuk, doe je best. Dus toen ik ze afzette bij school, zei ik het nogmaals, tot straks, en dan heb ik die kaartjes gewonnen. Eenmaal thuis ging ik de ramen zemen met de radio aan, en weer kwam de oproep voorbij. Je moest de zoveelste beller zijn om te winnen. Natuurlijk pakte ik gelijk de telefoon, en ja hoor ik won die kaartjes!

Zwemles

En het leuke was dat ik de jongens weer ging ophalen van school, en de oudste gelijk riep, en je hebt de kaartjes? Ik lachte van ja, inderdaad, en hij was niet eens verbaasd. Dit was niet de eerste keer dat hij hiermee te maken had, hij had het al eerder meegemaakt.
Tijdens zwemles niet door het gat kunnen zwemmen, tot ik zei, je gaat nu gewoon door dat gat, en dan zwem je zaterdag af. Zeg dit tegen jezelf, ik zwem nu door dat gat. En zogezegd, zo gedaan, hij zwom die zaterdag af.

Geloof jij ook in affirmaties, en gebruik je ze ook?

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu