Appeltaart

28 oktober 2020

Vorige keer was ik aansluitend aan het knutselen met mijn maatje wat gaan drinken, en zij nam appeltaart. Dat kiest ze meestal, dus ik vroeg heb je dat al eens zelf gebakken? Nee dus, de nieuwe afspraak stond in het teken van appeltaart bakken, leuk om te doen, en dan had ze gelijk iets wat ze lekker vind.

Bakken


‘s-Middags ging ik haar ophalen, om bij mij thuis aan de slag te gaan, want zij heeft zelf geen oven, en we gingen samen aan de bak. Van te voren had ik bedacht allebei een klein taartje te maken, zodat zij die van haar mee kon nemen, en we die van mij op konden eten. Van dr. Oetker hebben ze kleine taartpakketjes, dus die had ik gehaald, lekker makkelijk, met vorm erbij.

We begonnen met de appels schillen en snijden, en dat was best een werkje, maar ze vond het leuk. Daarna het deeg maken, en in de vorm verdelen. Een beetje bewaren, zodat er ook bovenop nog een beetje gelegd kon worden. En toen de oven in. Spannend!

Wachten


Een uur wachten, dus tijd om af te wassen en een klein rondje met Sita te lopen. Ze vond het gewoon gezellig, om eens bij ons thuis te zijn, zeker momenteel met de coronacrisis is er weinig dat kan, dus dan zijn dit soort dingen leuk om te doen. Het huis begon heerlijk naar appeltaart te ruiken, dus dat beloofde wat.

Na een uur hebben we nog gezellig een kopje cappuccino gedronken mét een stukje appeltaart. Hij was heerlijk! En toen was het weer tijd om haar naar huis te brengen, met taart. Die kon ze lekker delen met de andere bewoners. Helaas is er nu geen afspraak mogelijk ivm corona, maar hopelijk kunnen we snel weer wat leuks doen samen.

Zelf gebakken

Omdat ik nooit uit pakjes kook, wilde ik zelf later ook een appeltaart maken, maar dan gelijk met minder suiker. Dat heb ik dus pas gedaan, en dat resultaat is de appeltaart met het hart bovenop. Zeker een aanrader! Op de site van Laura’s bakery vind je een recept voor 4 personen, dat heb ik een beetje aangepast gebruikt.

Hebben jullie al eens appeltaart gebakken?

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu