Besparen

28 oktober 2021

Tegen de tijd dat ik afgekeurd werd, moest ik behoorlijk wat gaan besparen. Niet omdat ik geld over de balk smeet, maar wel omdat mijn inkomsten gigantisch daalde. Toen ik in de gaten kreeg dat mijn werkzame leven afgelopen was, zag ik ook dat 30% in werkelijkheid veel meer is. En dat er dus ruim 500 euro minder binnen zou komen.
Gelukkig ben ik niet gauw in paniek, en ben ik heel veel gaan lezen over bezuinigen en besparen.

Uitgavenpatroon

Het kostte me een half jaar om een nieuw uitgavenpatroon te creëren, en zelfs nog veel meer geld over te houden om te sparen en beleggen.
Super cool natuurlijk, en dat door zomaar simpele dingen te doen, waarvan ik een aantal zal uitlichten.
Al sinds ik zelfstandig woon maak ik iedere week een lijstje wat ik die week ga eten, en aan de hand daarvan maak ik een boodschappenlijstje. Makkelijk en duidelijk, maar eigenlijk wilden we hiervan af zodra de kinderen de deur uit waren. We wilden niet vastzitten aan het verplicht die dag eten wat er op het lijstje stond. Omdat dit wel de voordeligste mannier is om je boodschappen te doen, ben ik gaan kijken hoe het dan ook kon, zonder vast te zitten aan moeten, want daar heb ik niet zo’n zin in.

Nu geef ik mezelf een boodschappenbudget van gemiddeld €425,- per maand (was €600,-) en op is dan gewoon echt op. Dan wordt het uit de vriezer eten. En het lukt, ik haal een keer in de drie weken de grote boodschappen, en verder ga ik zo’n 2 à 3 keer per week naar de supermarkt of groentewinkel. Op die manier, heb ik alle standaard producten in huis, en kan ik per paar dagen kijken waar we zin in hebben, en nodig hebben. Daarbij kijk ik dan ook bewust naar de aanbiedingen, en op die manier lukt het met z’n tweeën om van dat budget rond te komen. Dit budget is voor boodschappen inclusief dierenvoer, schoonmaak artikelen en drogisterij spullen.
De eerste €175,- is binnen!

Energie

Waar je ook goed op kunt besparen is de energievoorziening, daar heb ik een andere leverancier voor gekozen, en dat scheelde sowieso al €25,- en met de zonnepanelen erbij hoop ik nog eens €25,- extra te besparen.
Dan zit je al op €225,-!
Wat natuurlijk ook een goede is, is je telefoonabonnement. In principe gaat je telefoon langer mee als 2 jaar, daar heb je niet iedere 2 jaar een nieuwe voor nodig, dus dan kun je ook een sim-only abonnement afsluiten. Weer €25,- bespaard, dus €250,-

Kleding

Aan kleding gaf ik ook best veel geld uit, maar gezien de voetstap die je achterlaat, het milieu dus, vond ik dat dat toch zeker minder moest kunnen. En dat is zonder problemen gelukt. Waar ik voorheen gemiddeld €300,- in de maand uitgaf aan kleding, zet ik nu iedere maand €50,- opzij, en dat mag ik dan aan kleding besteden. Je gaat daardoor ook op een andere manier naar je kledingkast kijken, en ziet combinaties die je voorheen nooit zag.
Besparing €500,-! Dus door goed te kijken naar mijn uitgaven, en te besparen, lukt het me gewoon om met minder rond te komen.

Besparen jullie ook? Heb je goede tips, dan lees ik ze graag!

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu