Humanitas

10 september 2020

Woensdag kon ik eindelijk weer een afspraak maken met mijn maatje waaraan ik gekoppeld ben via Humanitas, zie Toeval
Sinds de coronacrisis was het alweer even geleden dat we wat mochten doen samen. Gelukkig kan er nu iets meer, als we allemaal goed op de regels letten.

We zijn samen op de fiets naar het Ambachtscentrum gegaan. Dit is maar een klein eindje bij haar appartement vandaan, dus goed te doen.
Het Ambachtscentrum deelt een oude boerenschuur samen met drie scoutinggroepen.
Via de grote mendeuren kom je in de oude boerenschuur, waar rondom een ouderwets bestraat marktpleintje, karakteristieke huisjes gebouwd zijn, welke voorzien zijn van Oud-Hollandse geveltjes.
In de huisjes demonstreren de aanwezige ambachtslieden hun ambacht en geven tekst en uitleg over hun werk. Kinderen kunnen daar kennis maken met de ambachten door het maken van een klein werkstukje bij één van de ambachtslieden.

Er zit bijvoorbeeld een schildermuseum, een kaarsenmakerij, een poppendokter en zo nog wat andere ambachten. Wij gingen bij een glas in lood makerij aan de slag. Van te voren had ik contact gehad en afgesproken dat we een waxinelichtje zouden maken met glassteentjes.
Mijn maatje mocht de kleuren uit kiezen die ze mooi vond en we kregen uitleg hoe we aan de slag mochten. Gelukkig had de mevrouw die ons hielp een aantal voorbeelden, want ze vond het best moeilijk om wat zelf te verzinnen.

Eenmaal aan de slag zag je hoe ze er iets moois van maakte, en het resultaat was dan ook erg leuk. Zelf heb ik er natuurlijk ook één gemaakt, maar niet zo mooi als die van mijn maatje.
Na afloop hebben we nog een cappuccino gedronken, en toen zijn we weer terug gefietst. Nog even gekeken hoe haar waxinelichtje er uit zag op haar salontafel, een nieuwe afspraak gemaakt, en toen was het weer afgelopen.

Het is heel fijn dat ik via Humanitas toch iets kan doen voor de maatschappij, en als je dan zo’n leuke middag hebt met zulk leuk resultaat dan is dat heel bijzonder.

Doen jullie ook vrijwilligerswerk?

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu