Labrador Sita

24 juli 2020

In 2006 is Sita ons leven binnengelopen. Na 16 jaar teckel Whitley in ons gezin te hebben was het na haar overlijden zo stil dat we besloten voor een labrador te gaan. De kinderen waren op een leeftijd dat ze mee konden beslissen en (dachten we) mee konden verzorgen.

Zoektocht
We gingen dus op zoek naar een lieve labrador, en de keuze was al snel op een zwart en vrouwelijk gevallen. Dit omdat vrouwtjes toch iets minder vaak uit hoeven als mannetjes, en aangezien ik toen nog parttime werkte leek dat me wel handig.
Advertenties werden nagespeurd, en we zijn bij diverse aanbieders gaan kijken. Sommigen leken heel wat, tot we ze daadwerkelijk zagen, sommige aanbieders waren echte broodfokkers. En dat was niet wat we wilden.

We kwamen terecht bij een fokker in Brabant en bij bezichtiging was zowel de vader als moeder aanwezig en allebei waren ze zeer lief en aaibaar, belangrijk voor ons. Bij het uitzoeken van de pup was er één die gelijk naar ons toe kwam, en het liefst bij je wilde liggen en dat werd onze hond.

In ons gezin
Ophalen deden we natuurlijk met zijn allen, we hadden er alle vier ontzettend veel zin in. Onderweg naar huis werd er flink nagedacht over een naam, want we vonden dat de jongens daar zeker een stem in hadden.
Mijn man en ik hadden onze vorige huisdieren namen gegeven, en die waren allemaal vernoemd naar zangers. Zoals onze zwarte kat Dela werd genoemd, naar De La Soul, of kater Nickie naar Nick Kamen, en teckel Whitley naar Whitney Houston. Het leek ons leuk om dat ook met de nieuwe pup te doen, maar dat was niet makkelijk. Veel viel er af, het moest wel een naam voor een vrouwtje zijn, kort en niet te moeilijk. Tot er een nummer op de radio kwam van Marco Borsato en Sita, het was duidelijk, Sita zou het worden. Welkom Sita, in ons gezin.

Later zal ik meer vertellen over Sita haar avonturen, want als je bijna 14 bent heb je best wel wat meegemaakt in je leven


Hebben jullie een hond?

Welke naam heeft die en waarom, altijd leuk om te lezen.

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu