Spaans leren

11 januari 2021

Zoals je in mijn Bucketlist kunt lezen, wil ik heel graag spaans leren. Vraag me niet waarom, maar ik vind het een mooie taal, en het wordt op heel veel plaatsen op de wereld gesproken. Handig dus als je graag wat van de wereld wilt zien.

Op de middelbare school waren talen niet mijn favoriete vak. Woordjes stampen was niet aan mij besteed. Rekenkundig was ik sterker, dus probeerde ik daar goede cijfers mee te halen, zodat ik compensatie had.
Maar omdat ik van reizen hou, is een andere taal spreken wel handig. Spaans klinkt echt mooi en wordt op heel veel plaatsen gesproken, dus vandaar Spaans.

Sagrada familia in Barcelona

Duolingo

Vlak voor kerst ging ik bij mijn vader langs, en die had het over vreemde talen leren, dus ik ging daar gelijk op in met mijn wens. Hij had als tip om dat online te doen met Duolingo. Die hebben een app, en als je die op je telefoon of tablet zet, kun je iedere dag wat leren. Dat leek me wel wat om eens te proberen, makkelijk in mijn eigen tijd en tempo.

Duolingo app

Inmiddels ben ik zo’n twee weken bezig (geen nieuwjaarsvoornemen!), en ik moet zeggen het is leuk. Het is wel van Engels naar Spaans, maar hee, dat is dan ook wel goed, haal je dat Engels ook weer op. Win-win dus.
Zo ben ik onverwacht toch alweer één ding van mijn bucketlist begonnen.
Nu doorzetten, en vooral goed oefenen. Dat is overigens niet heel moeilijk, want het is echt een leuke app, met uitdagende dingen.


Yo soy una mujer feliz.

Spreken jullie Spaans?

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu