Tafeltennissen

9 oktober 2020

Gezondheid

Hot item momenteel, je gezondheid. Iedereen heeft er een mening over, zeker ivm de corona. Je moet bewegen, je moet gezond eten en bovenal, je moet je sociale contacten beperken. Want als je dit allemaal niet doet, dan zou je wel eens besmet kunnen worden met het corona virus.

Zelf ben ik sinds mijn diagnose ook veel meer bezig met mijn gezondheid, goh gek hè. Maar dat moeten van tegenwoordig staat me echt tegen. Natuurlijk weet iedereen dat het beter voor je gezondheid is als je wat meer beweegt, of als je niet allemaal junkfood eet. Maar als er bij mij moeten voor staat ga ik gelijk het tegenovergestelde doen. En trouwens iets willen of gewoon doen is ook goed voor je mindset, en daardoor ook weer goed voor je gezondheid. Volgens mij dus een win win situatie.

Beweging

Maar een beetje beweging is natuurlijk niet verkeerd, en aangezien mijn man verplicht thuis moet (tja) werken sinds het begin van de coronacrisis, zijn we samen gaan lopen. In het begin liep ik echt met stok, maar gaandeweg kunnen we nu al 3 à 4 km lopen zónder stok. Vooruitgang dus! Tijdens het lopen bedachten we ook dat wat meer beweging helemaal niet verkeerd zou zijn! Maar ja, wat??

Tafeltennissen

Tijdens mijn revalidatie periode had ik met fysio getafeltennist, dat vond ik vroeger altijd super leuk. Maar dat viel nog niet mee, en als je dan zo fanatiek bent als ik… maar gaandeweg ging dat beter, en het schijnt ook echt een goede sport voor je hersens te zijn. Dus een tafeltennistafel leek me wel wat. Maar helaas, dat bedacht heel Nederland, want die waren gewoon niet te krijgen. Overal uitverkocht of schreeuwend duur.

Tot we half september bij vrienden zaten, het erover hadden en zij zeiden dat hun ouders een tafeltennistafel hadden en er vanaf wilden. Hoe leuk! Natuurlijk wilden wij hem graag overnemen, en inmiddels zijn wij dus de trotse eigenaar van een tafeltennistafel. We spelen iedere avond, zo ongeveer een kwartier, want het is heel vermoeiend, maar zo leuk! Ben er echt ontzettend blij mee. Kan niet wachten tot onze kinderen thuis komen en we gezellig een potje kunnen spelen! En het mooie is, ik vind het leuk, maar moet nixs!

Heb je wel eens getafeltennist? Wat vond je ervan?

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu