Trouwen

4 juli 2020

Bijna dertig jaar geleden zijn mijn man en ik getrouwd, nooit beseffende dat op dat moment een passie geboren zou worden voor het vak trouwambtenaar.We waren nog heel jong 22 en net 23. Hadden geen kaas gegeten van hoe een trouwerij eruit moest zien, wilden maar 1 ding: trouwen en aan een gezin beginnen. Gelukkig was daar mijn moeder die goed in regelen was, en ook wel wist dat er iets meer bij kwam kijken dan wij ooit hadden kunnen bedenken. Dat je getrouwd moest worden door een ambtenaar bijvoorbeeld. Wat was dat en waarom was die persoon belangrijk was het enige dat ik dacht.


Tijdens de ondertrouw hoorde ik dat we konden kiezen wie we wilden, en toevallig zat daar een collega van mijn vader bij van school, Dhr. Laport. Aangezien ik die van naam kende en vaag van hoe hij eruit zag kozen we voor hem, wat maakte het uit. Nou heel veel bleek later, want door die man heb ik 135 huwelijken voltrokken.


Een paar weken voor ons huwelijk wilde de goede man langskomen om een en ander door te praten, maar hij kwam er bij ons niet doorheen, stugge Zeeuwen die we zijn. En wat wilde hij nou, we hadden al wel wat huwelijken meegemaakt, en die waren altijd saai en niet interessant. Dat hij het anders deed en wilde, hadden we nooit kunnen bedenken. Hij heeft mijn ouders gebeld, en mijn moeder heeft hem voorzien van genoeg informatie, voor een super speach.

Op de dag zelf begon hij met het standaard praatje en van het ene op het andere moment ging hij over naar zo’n persoonlijk verhaal, dat de hele zaal moest lachen om mijn man zijn oranje sokken en mijn huishoud talent: gat in je broek, dan knip je hem toch af?Iedereen had ineens aandacht, en op het juiste moment stopte hij. En op dat moment zei ik tegen mijn man: als ik later groot ben is dat wat ik wil worden, Trouwambtenaar.
Dankzij die man had ik mijn roeping gevonden. Zo ontzettend leuk om te doen, zo veel meegemaakt en gehoord daardoor. Leuk ook om over te schrijven, dus daar zal nog veel over gepost worden.


Ben jezelf getrouwd? En hoe was jullie ceremonie?

Laat het hieronder weten, het blijft leuk om dat te lezen.

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu