Trouwgesprek

16 februari 2021

Om een leuke speech te maken voor een huwelijk moet je natuurlijk wel vooraf een gesprek met het bruidspaar hebben om wat informatie te krijgen. In het begin van mijn trouwerijen moest dit altijd op het werk, tijdens kantooruren, maar gaandeweg mocht dit steeds vaker in de thuissituatie van het bruidspaar. Veel meer ongedwongen en spontaan. Maar ook die eerste ‘kantoorgesprekken’ zijn me heel erg bij gebleven.

Liefdessoep
Omdat ik niet zo’n standaard praatje wilde, maakte ik altijd een lijst met vragen als leidraad, zodat ik wel voldoende info had voor dé dag. Wat ik absoluut niet wilde was terugvallen op standaard verhaaltjes, daar kon ik echt niet mee aankomen.
Voor als je ze niet kent, zal ik er een paar aangeven, dus als je die ooit hoort, dan weet je dat die persoon ze vaker gebruikt en gewoon niet weet wat hij of zij moet zeggen. De ergste vind ik die over dat je als bruidspaar samen het recept had voor een liefdessoep. Je stopt er een beetje liefde in, en een snuifje geduld, een klein beetje eigenheid en om het af te maken een warm deksel van liefde. Vreselijk vond ik het als iemand die tekst op zei tijdens een huwelijksceremonie, plaatsvervangende schaamte kreeg ik dan.

Huwelijksbootje
En deze kent vast iedereen wel, die gaat over het feit dat je samen in een huwelijksbootje stapt. Je moet niet samen sturen, maar vertrouwen hebben dat de ander dit kan, dat er onderweg stormen kunnen zijn, en rustige zee. En dat je om en om mag bepalen wat je doel is, dan kom je zeker op je eindpunt, wat dat dan ook mag wezen. Omdat ik nooit echt luisterde als ik bovenstaande voorbeelden hoorde, weet ik ze (gelukkig) ook niet precies, maar als je zoiets hoort dan weet je nu dat degene die het verteld geen inspiratie had.

Nou zeg ik niet dat die speeches van mij perfect waren en nooit een standaard stukje hadden, want voor een echt leuke speech ben je toch afhankelijk van degene die tegenover je zitten.
Omdat ik zelf weet hoe moeilijk het is om ineens wat over jezelf te vertellen, brak ik vaak het ijs met het verhaal hoe mijn man en ik elkaar ontmoet hebben.

Beugelparty
Een gemeenschappelijke vriend gaf een beugelparty, en nodigde een groepje uit, waarvan ik eigenlijk alleen die vriend en vaag nog wat andere personen kende. Oh en als je je afvraagt wat een beugelparty is: een feestje met Grolsch bier in beugelflesjes. Gelukkig was er ook wat anders te drinken, maar dan weet je wel hoe de sfeer was. Die vriend stelde me voor aan mijn man, en eigenlijk hadden we gelijk een klik, we bleven in ieder geval de hele avond elkaar opzoeken en kletsen en aan het eind was ik de enige Bob, maar zonder auto. Ach zei hij, breng ons maar naar huis als je wilt, hier zijn mijn autosleutels en breng de auto morgen maar terug. Iedereen die mijn man kent weet hoe gek hij op auto’s is, dus dit was zonder dat ik het wist echt heel bijzonder.
En als ik dit vertelde dan begon het bruidspaar gelijk ook te kletsen, en zonder dat ze het in de gaten hadden, vertelden ze dan eigenlijk gewoon wat ik wilde horen en gebruiken voor de speech.

Zou je zelf wat persoonlijks vertellen voor een trouwspeech?

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu