Tupperware

6 december 2021

Begin dit jaar was het in het nieuws dat Tupperware Nederland stopt. Een grote schok omdat het al sinds de jaren ‘60 hier verkocht wordt.
Gelijk kwamen er wel herinneringen boven, want ook ik heb voor tupperware gewerkt. In 2006 kwam ik zonder werk thuis te zitten, en ging ik na denken wat ik nu eigenlijk leuk vond en graag zou willen doen als werk. Ook wij hadden thuis een hele voorraad tupperware, van bekers tot bakjes, en ik was er altijd heel enthousiast over. Zo enthousiast zelfs dat onze jongste zoon zei dat ik het wel kon gaan verkopen. Daar had ik even over nagedacht, en besloot de koe bij de horens te vatten.

Terwijl ik op zoek was naar een vaste baan leek het me leuk om dit erbij te doen. Dus op zoek naar informatie hoe en wat. Na een gezellig telefoontje werd ik uitgenodigd om gelijk een vergadering mee te maken van alle demonstratrices bij ons in de regio. Spannend, en compleet anders als ik me voorgesteld had. Met alle demonstratrices in een zaal, waar besproken werd wat de nieuwe producten werden, de kosten ervan en hoe je dat aan de man ging brengen. Leek me leuk, mensen enthousiast maken voor iets waar ik ook achter stond. Dus ik ging aan de slag.

Voorraad

Gelijk een hele basis voorraad Tupperware aangeschaft (gelukkig met korting) en party’s geven, of koken met Tupperware. Super leuk, overal waar ik kwam waren mensen enthousiast en eigenlijk verkocht iedereen die zo enthousiast was daardoor ook gelijk spullen. Voor mij dus heel leuk, want hoe hoger je verkopen, hoe meer je weer kreeg van het hoofdbureau. Van frietpannen tot strijkijzers tot Tupperware aan toe. Lucratief, want kado’s zoals het genoemd werd hoefde je niet op te geven bij je inkomstenbelasting.

Omdat ik binnen een half jaar een vaste baan had die nogal wat tijd opslokte heb ik het maar heel kort gedaan. Maar ik heb er goede herinneringen aan, het was echt een leuke tijd. En ik heb er 15 jaar later nog steeds heel veel van, ook al heb ik ook heel veel verkocht en weggegeven.

Hebben jullie ook spullen van Tupperware?

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu