Wish list 2021

14 januari 2021

Goede voornemens heb ik niet, ik vind dat je altijd moet proberen te bereiken wat je graag wilt. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. En voornemens als genieten, lief zijn voor een ander en minder drinken vind ik dat je die altijd mag doen, dus niet voornemen, maar gewoon doen.
Maar dit jaar heb ik wel een wensenlijstje, oftewel een wish list 2021.
Je mag het ook mijn dromenlijstje noemen, maar aangezien de meeste dromen bedrog zijn, ga ik voor het Engelse woord.

Australië

Reizen wil ik heel graag, en zoals op mijn bucketlist staat wil ik heel graag naar Australië. We zijn daar in 2015 geweest en zijn van Cairns naar Sydney gereden. Geweldig! Prachtig land, leuke bevolking, geweldige natuur en gewoon heel leuk om te doen. We hadden als voornemen om verder te gaan reizen daar, van Sydney naar de westkust, Adelaide of zo.
Het voordeel is nu dat we langer kunnen sparen, het nadeel is dat de reisorganisatie waar we de vorige keer boekten failliet is. Maar we gaan ervan uit dat we over twee jaar wel kunnen, en dat er dan wel weer een nieuwe reisorganisatie is die dit kan regelen. Daarover denken, plannen, zoeken en sparen is in ieder geval heel leuk, en daar wil ik het komende jaar mee bezig zijn. Leuke vrijetijdsbesteding.

Wat ook een Wish is, is vrijwilligerswerk. Dat lag vorig jaar helemaal op zijn gat, maar ik ga er vanuit dat dat vanaf de zomer weer gaat lopen. Dan wil ik ook op zoek naar extra dingen. Ik vind dat ik genoeg tijd heb om wat extra te bieden, en er moet vast wat zijn wat in mijn mogelijkheden ligt.

Verder is een grote Wish, meer beleggen en hypotheek aflossen. Omdat we nu toch meer en meer richting pensioen gaan, hebben we het daar best wel vaak over. Wat zou dan leuk zijn om te doen, en hoe kunnen we dat realiseren. En daar is geld voor nodig, dus daar kan ik me alvast mee bezig houden. Leuk om je daarin te verdiepen, en uit te voeren, en zien dat het werkt wat je voor ogen hebt. Daar zal ik nog wel wat meer over schrijven, krijgen jullie een beetje een kijkje in onze financiën. Vind ik zelf ook altijd leuk om te lezen.

Omdat ik vind met alles wat je je voorneemt, dat het nooit teveel moet zijn, is dit mijn laatste Wish, maar waarschijnlijk wel de grootste en belangrijkste. Gezondheid! Die heb je niet in de hand, zeker niet als je MS hebt, maar je kunt er wel alles aan doen om zo gezond mogelijk te leven.
Dus mijn Wish voor 2021 is dat ik mijn gezondheid zo kan houden als hij nu is. Daarvoor zal ik moeten blijven bewegen, met mate, gezond eten, ontspannen en stress vermijden. Bijna een dagtaak, maar heel belangrijk en leuk om te doen.

Hebben jullie voornemens of wensen voor het nieuwe jaar?

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu