KHB Quiche

Wij zijn gek op Quiche, makkelijk en vooral lekker, en met zoveel mogelijkheden, heerlijk! Alleen bladerdeeg hè, dat is niet echt goed voor je figuur, en nu we wat ouder worden ben ik aan het zoeken naar alternatieve mogelijkheden.
Daardoor las ik veel over koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt eten. Dan ga je simpel gezegd extra vet eten om dat vet te gebruiken als brandstof, en dat is beter voor je lijf. Heel verhaal, google maar eens dan kunt je zelf je mening vormen

Recept
Maar het gaat om het recept, en wij vonden het heerlijk, en misten het bladerdeeg niet. Heb het wel een beetje naar eigen inzicht aangepast.

Ingrediënten:
450 gram spinazie
1 ui
3 eieren
250 ml slagroom
200 gram brie
200 gram zalmsnippers
Peper en zout

Ovenschaal of bakvorm

Werkwijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden. En ovenschaal invetten.
Uitje en daar de spinazie bij wokken, in bv bakolijfolie. Slagroom met eieren mengen, goed door roeren en peper en zout (of niet, zalm is ook zout) erbij.
Spinazie uit laten lekken, wij doen dit altijd in de slacentrifuge, en onderin de ovenschaal doen. Daar overheen het ei mengsel, dan de zalm erover verdelen en als laatste de brie.
In de voorverwarmde oven, half uurtje, en smullen maar!
Eet smakelijk!

Laat je weten hoe je de quiche vond?

Foto’s daarbij zijn ook leuk.

You May Also Like

Lunchsalade

Muffins voor ontbijt

Taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *