Muffins voor ontbijt

Wat is er lekker voor een gezond ontbijt? Deze muffins, boordevol noten, havermout en fruit, echt heerlijk!

Cappuccino met muffins

Ingrediënten:
3 appels
1 banaan
125 gram havermout
2 eieren
150 ml melk
2 tl kaneel
40 gr walnoten
40 gr amandelen

Naar keuze rozijnen, maar dat is het enige wat ik niet lust, dus ik kan je verzekeren, zonder zijn ze nog lekkerder.

Muffinbakvorm

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de appel en banaan in stukjes. Zelf laat ik de schil van de appel eraan zitten. Snijd de noten grof, zodat je ze nog goed proeft in de muffin. Meng alle ingrediënten, behalve de noten door elkaar in een keukenmachine. Spatel daarna de noten door het beslag, en eventueel wat stukjes appel als je die ook wat duidelijker wil proeven. Schep het beslag in de muffinvorm, zelf gebruik ik een siliconen, daar kun je ze makkelijker uithalen. Als je van die metalen vormen gebruikt kun je er eventueel papieren cupcake vormpjes indoen.
Bak ze in 30 minuten gaar. Laat ze heel even afkoelen voor je ze eruit haalt en smullen maar. Voor mij zijn 2 muffins voldoende, de rest kan in de koelkast, en als je ze niet binnen een paar dagen opeet in de vriezer. Lauwwarm zijn ze het lekkerst.

Werkwijze muffins

Eet smakelijk!

Wat vindt je van de muffins?

Waar ontbijt je zelf graag mee?

You May Also Like

Lunchsalade

KHB Quiche

Taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *