Afval

1 december 2020

In onze stad is het de bedoeling dat je je afval scheidt, en in ons geval is dat in 5 delen. Restafval, groenafval, papier, glas en plastic+blikafval. De eerste drie komen ze ophalen en de andere moet je zelf weg brengen.
Als je dit goed doet zou je beloond worden, want ze hebben het basistarief van de afvalstoffenheffing verlaagd. Per lediging van de bak met restafval betaal je dan een bedrag, dit komt daar dus bovenop.

Alleen hebben de mensen in onze gemeente zo goed hun afval gescheiden, dat de gemeente een probleem heeft. Ze halen niet meer genoeg op om hun afvalstoffenheffing dekkend te krijgen. En het schijnt dat dit wel moet. Dus gaat het tarief omhoog. In dit geval is spaarzaam zijn dus niet lonend geweest.

Beetje jammer, want nu lopen we een paar keer in de week met ons afval. En komt de gemeente maar 2 keer op een jaar ons restafval ophalen, 12 keer het papier en misschien 15 keer het groenafval. Als ik dat optel, lopen wij vaker met ons afval dan de gemeente dit doet, en toch betalen we de hoofdprijs. Er is dus veel commotie over, want meerdere mensen zijn het hier niet mee eens, en laten dat duidelijk weten op internet.
En ik vind het natuurlijk ook jammer, was juist zo trots dat we zo weinig ledigingen hadden, en hoopte daarmee de kosten flink te kunnen drukken. Helaas.

Hoe is het ophalen van afval in jouw gemeente geregeld?

Anders dan wat ik hierboven beschrijf?

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu