Beleggen

29 juli 2020

Ook al ben ik dan vijftiger, je bent nooit te oud om te beleggen, beter vandaag als niet. Van huis uit heb ik altijd meegekregen dat beleggen alleen voor rijke mensen was, en dat het zeer risicovol is. Iedereen kent de tekst Weet dat je met beleggen risico neemt en je een deel van je inleg kúnt verliezen. Die hoorde ik best vaak, en daardoor heb ik me altijd afzijdig gehouden van beleggen.

Maar sinds ik thuis zit ben ik heel veel gaan lezen, en had ik eigenlijk iets van, niet geschoten is altijd mis, dus gewoon proberen maar. Het is natuurlijk wel verstandig om te beleggen met geld dat je niet direct nodig hebt, en ook dat je een zekere buffer hebt.

Peaks
Na het lezen van vele blogs heb ik de stap genomen en ben in oktober 2019 begonnen met beleggen bij Peaks.

Peaks is een eenvoudige manier van beleggen. Je bepaalt zelf welke inleg en portfolio bij jouw persoonlijke situatie past. Je kunt bijvoorbeeld je wisselgeld beleggen, als je iets koopt van 90 cent, kun je dat laten afronden naar 1€ en het verschil wordt dan overgemaakt naar je peaks account. Verder kun je er beleggen met kleine bedragen, en zijn de kosten ook heel klein.

Met Peaks beleg je in zes verschillende indexfondsen en verdeel je je geld over honderden aandelen en obligaties. Zo spreid je je kansen in verschillende sectoren en landen over de hele wereld. Je kunt voor verschillende risicogroepen kiezen, zodat je ook dat in de hand hebt.

Rendement
Je snapt dat in maart en april 2020 mijn rendement ver in de min was. Maar hee, beleggen is niet voor de korte termijn, en ik had het geld niet direct nodig. Maar wat ik wel leuk vond was dat ik iedere dag kon zien hoe het met mijn beleggingen ging via de handige app die ik op mijn telefoon en mijn tablet heb staan. Al moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat er weken waren dat ik niet keek, dat is ook zo makkelijk bij Peaks, je hebt er geen omkijken naar. Mijn rendement is nu trouwens as we speak +2,6%, dat is meer dan op een spaarrekening.

Nu lijkt het net of ik aandelen heb in Peaks, maar dat is natuurlijk niet zo, ik ben alleen enthousiast over hun platform. Wel is het zo dat het fijn zou zijn dat als jullie ook willen beginnen met Peaks, jullie mijn code gebruiken IENKEBL20 dan krijgen we beiden €5,- actie tegoed. Let op je moet de code wel binnen 48 uur na openen van je account verzilveren.

Zelfs als je binnen 2 maanden besluit om alweer te stoppen met Peaks, dan kun je die extra €5,- gewoon opnemen (mits je natuurlijk geen negatief rendement hebt) en dat is waarschijnlijk meer dan je op een spaarrekening krijgt. Maar zoals ik al zei beleggen doe je voor de lange termijn.

Weet dat je met beleggen risico neemt en je een deel van je inleg kúnt verliezen.

Beleggen jullie al? En zo ja waar? Bevalt dat?

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu