Beleggingsupdate februari 2021

26 februari 2021

Zoals al vaker beloofd, zal ik mijn beleggingen hier op zetten. Natuurlijk ben ik een beginnende belegger, dus verwacht geen hoogstandjes, en ik beleg ook met kleine bedragen. Dat doe ik juist om te laten zien dat dat kan. Vroeger kon je pas beleggen als je een flinke zak geld had, en tegenwoordig kan dit zelfs met je wisselgeld.
Ik ben benieuwd of aan het einde van die regenboog een pot met goud staat.

Peaks
Om te beginnen beleg ik bij Peaks, daar heb ik al vaker over geschreven, dat is heel laagdrempelig en makkelijk om te doen.
Tot nu toe heb ik daar €1275,- ingelegd sinds oktober 2019 en heb ik een rendement van 13,1% oftewel €120,02. Dat is natuurlijk een momentopname, maar wel heel leuk om te zien. En altijd meer dan op een spaarrekening.
Helaas heeft Peaks de voorwaarden aangepast, en gaan ze per 1 april behoorlijk wat meer kosten rekenen. Je betaalt dan niet alleen meer €1,- per maand, maar daar komt ook nog 0,5% van je belegde vermogen per jaar bij. Jammer, want het was juist leuk met kleine bedragen, maar op deze manier wordt het wel duur.

De Giro
Verder heb ik sinds september 2020 ook een rekening bij De Giro, en daar heb ik safe wat ETF aangeschaft, maar daarnaast ook wat aandelen.
Eigenlijk wordt er altijd gezegd dat je naast aandelen ook obligaties moet hebben, en dan het liefst met je leeftijd in procenten. In mijn geval dus van beiden 50%. Dit doe ik dus niet, eigenwijs misschien, maar ik heb gewoon een spaarrekening voor safe, en extra aflossingen op onze hypotheek. Dat vind ik safe genoeg. En zoals ik al eerder aangaf, als je iedere maand een lot koop van €50,- kún je wat winnen, maar je kan ook met lege handen achterblijven. Als je het belegt heb je de meeste kans dat je over 10 jaar of meer nog iets hebt, en daar gok ik op. Zou leuk zijn als er een leuk rendement opzit, maar zo niet, ook niet getreurd. Dan heb ik in ieder geval mezelf bezig gehouden met een leuke nieuwe hobby!

Maar dit onderdeel gaat over een update van de stand van zaken, dus bij deze.
Op De Giro heb ik 3 plukjes ETF gekocht, I shares euro stock dividend ETF en Vanguard S&P 500 dividend ETF. En die eerste heb ik op de Amsterdamse en Milanese beurs gekocht, foutje, maar ach, zo leer je ook weer wat. Daar heb ik achtereenvolgens het volgende rendement: 7,29 * 6,52 en 5,55 op. Leuk toch vanaf september.
Daarnaast heb ik wat cadeautjes (geld) ook ingezet op aandelen van ASR, ASML en Galapagos. Die laatste is keihard ingestort, maar ach zoals ik al zei, koop je een lot heb je ook geen zekerheid van opbrengst.

BUX Zero
Daarnaast ben ik begonnen op BUX Zero. Laagdrempelig en goedkoop beleggen. Daar heb ik een aandeel van ABN AMRO en van GO PRO gehad. Zelf heb ik ook daar een ETF gekocht, en wat aandelen van BAM met het geld dat overbleef. Dacht dat die laatsten 2,12 waren, en geen kosten, dus dat vind ik dan wel weer grappig om te doen.
Bij deze broker ben ik nog maar in februari begonnen, en mijn rendement over alles was al heel wat, alhoewel ze de gratis aandelen daar ook in verwerken, niet echt handig dus. ABN AMRO was in ieder geval een rendement van 12,13%, de ETF had 0,53% en BAM 3,5%. Alleen GOPRO had verlies en wel 7,64%.

Waarom ik de bovenstaande aandelen gekocht heb zal ik later nog eens opzetten, want heb daar echt wel over nagedacht, dus wordt vervolgd.

Hoe gaat het met jouw rendementen?

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu