Broker

19 februari 2021

Een broker is een beurshandelaar, en als je wilt handelen op de beurs kun je online tal van meningen en reviews over brokers vinden. Omdat ik zelf helemaal geen ervaring had en eigenlijk gewoon wilde kijken wat het is, ben ik begonnen met Peaks.
Dat bevalt zo goed, dat ik het idee had om zelf ook wat te gaan doen, in plaats van alleen passief geld storten en de handelaar het uit laten zoeken. Gelukkig kun je heel veel op internet vinden, en heb ik tijd genoeg om dat te doen. Dus volg ik een aantal mensen op instagram en sinds kort zelfs op YouTube om te kijken hoe zij daar tegenaan kijken.

Peaks

De Giro

Nu kwam De Giro er wel uit als een goede broker, en als je iedere maand wat wilt beleggen in een ETF (mandje aandelen die zo nauwkeurig mogelijk een indexfonds volgt) hebben ze de kernselectie waar je iedere maand gratis uit kunt kiezen en in kunt beleggen. Ze zijn niet zo volatiel (de mate van beweeglijkheid van de koers van een aandeel) als aandelen, en daardoor voor mijn gevoel wat veiliger. Zoals je begrijpt kun je dan ook geen hele hoge winsten maken, maar ook geen hele grote verliezen.

De Giro

Als je eenmaal begint wil je eigenlijk al gauw meer, je bent gewaarschuwd hè. Dus ik las ergens een hele goede opmerking, namelijk als je een lot in de loterij koopt weet je dat je kunt winnen, maar de kans dat je er niets aan over houdt is groter. En dat vond ik zo leuk dat ik bedacht dat je het ook zo kunt zien, en op die manier voorzichtig wat aandelen kopen. Leuk om je in te verdiepen, en ook eens verder te kijken naar zo’n bedrijf waar je eventueel aandelen van wilt. En dat is echt super interessant, je kijkt ineens met andere ogen naar bepaalde berichten in de wereld.

Bux Zero

Het enige nadeel bij de Giro vond ik dan wel de kosten. Omdat ik niet met grote bedragen wil beleggen lopen de transactiekosten behoorlijk op, en dan vraag ik me af of het nog leuk/interessant is. Daar zocht ik ook op internet het een en ander over uit, en daardoor kwam ik bij BUX zero terecht. Als je een code van iemand gebruikt, krijg je nadat je een klein bedrag gestort hebt (ik heb maar 5 euro gedaan) een gratis aandeel. Ze hebben net als Peaks een app, voor op je telefoon of tablet en dat vind ik ook wel handig. Maar het leukste vind ik dat als je zero-orders plaatst, je gratis een aandeel of ETF aan kunt schaffen.
Als je dus zegt ik stort €50,-, en je koopt een ETF van €30,- dan kun je van wat je overhebt nog wat penny stock (een aandeel van een bedrijf met een hele lage waarde) aanschaffen zonder kosten als je een zero-order doet. Mooi meegenomen dus.

Bux Zero

Codes

Nou zoals je ziet, zit ik nu al bij 3 brokers, en daar heb ik ook codes van voor als je zelf wilt beginnen en alvast een extraatje wil. Volgende keer zal ik wat meer over mijn aandelen/ETF’s vertellen.

Voor Peaks is dat: IENKEBL20 (binnen 48 uur activeren na openen account en we krijgen allebei €5,-)

Voor BUX Zero is dat: https://invite.getbux.com?kid=1FCW3Z
(Je krijgt een gratis aandeel als je via deze link een account opent en een bedrag(je) stort)

Weet dat je met beleggen risico neemt en je een deel van je inleg kúnt verliezen.

Bij welke broker zit jij en waarom?

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu