Zonnepanelen

23 september 2020

Zonnepanelen plaatsen was iets dat al langer op mijn to do lijstje stond. Ook al verbruiken wij heel weinig energie, toch is iedere winst meegenomen, en ben je ook weer duurzaam bezig. We wonen nu bijna 3 jaar in ons huis, en hebben dus de tijd gehad om alle mogelijkheden goed te onderzoeken.
Wij hebben een plat dak wat op zich gunstig is, dan kun je de panelen iedere kant opleggen die je maar wilt.

Westenwind
Ons huis staat alleen op een punt dat de westenwind er volop in waait, en aangezien de wind hier heel vaak uit het westen waait was dat wel een dingetje.
We hebben een drie verdiepingen tellend huis, dus best hoog, en zeker gevoelig voor wind. Dat bleek ook wel begin 2019 toen tijdens een flinke storm de zonnepanelen van de overburen naar beneden kwamen. Dus voorlopig maar even niet….

Weggewaaide zonnepanelen

Alternatief
Maar tijdens de coronacrisis, ging het bij mij toch kriebelen, we hielden geld over, want geen vakanties. Zullen we dan toch? Manlief was geen voorstander, met bovenstaande foto in zijn achterhoofd. Maar hee, het is toch zonde als je al die gratis zon niet gebruikt.
Dus eens goed nagedacht, veel gekeken, en een mooi alternatief voor dat hoge dak gevonden.

Aan de achterkant van ons huis zit een schuurtje met daaraan vast een veranda, van best een aardig oppervak en door onderzoek was ik erachter gekomen dat daar wel heel veel zon schijnt. Dat dak is namelijk op het zuiden gericht, en ‘s-avonds schijnt de zon tussen de huizen door er ook nog op vanuit het westen. Mooier kan niet, compleet uit de wind door ons huis ervoor, en niet pontificaal op het zicht wat ik ook wel prettig vind.

Zonnepanelen op ons dak

Geplaatst
Dus vanaf eind juli, eerder kon niet er was gewoon zo’n wachtrij, hebben wij 8 zonnepanelen. En oh wat is dat leuk, iedere dag kijk ik weer happy als de zon schijnt op die panelen. Ik ben dus ook heel benieuwd wat we volgend jaar terug krijgen van onze energie maatschappij, want ik kan nu al zien dat het werkt. Als de zon schijnt gaat de wasmachine aan, en als het bewolkt is, wacht ik gewoon nog een dagje. Makkelijk als je maar met z’n tweeën bent.

Hebben jullie zonnepanelen?

Let je erop wanneer je energie verbruikt?

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu