Porto

27 juli 2020

Zomer 2019 wilden we graag naar Portugal. Waar in Portugal maakte ons niet uit, we waren er nog nooit geweest en wilden het land gewoon eens beleven. De zoektocht op internet begon. We wilden het liefst met de auto, zodat we er een soort van roadtrip van konden maken, dat vinden we echt super leuk. Maar we kwamen er al snel achter dat Portugal ver weg is, en dat we dan zolang onderweg waren, dat we meer Frankrijk en Spanje bekeken als het land waar het eigenlijk om ging.
Dus dat viel af, en ik kon op zoek naar een verblijfplaats ergens in Portugal. We wilden graag in een b&b of iets dergelijks, maar in ieder geval rustig met ruimte. Al snel zag ik op Booking punt com een prachtig appartementen complex dat helemaal aan onze eisen voldeed, en daar bovenop zeer luxe leek. Ook wel eens lekker. Dus onze keus was al snel duidelijk, het werd ‘Serviced appartments Boavista Palace’ en de tickets via KLM naar Porto werden ook vastgelegd. De voorpret was begonnen.

Uitzicht vanaf ons dakterras.

Half september zijn we er naartoe gegaan. De vlucht was perfect, niet te lang, goede plaatsen(wat extra voor betaald) en duidelijke uitleg van onze accommodatie hoe we er konden komen vanaf het vliegveld.
Bij aankomst waren we echt onder de indruk, de advertentie was niet overdreven, het was echt prachtig en luxe, en zeer geschikt voor de 10 dagen die wij er zouden verblijven. Rustig gelegen in een bedrijvengedeelte van de stad, met op 5 minuten de metro en in 20 minuten lopen was je in het historisch centrum van Porto, Ribeira, dat op de werelderfgoedlijst staat.

Porto

Porto was echt heel leuk, we hebben alles op ons gemakje bekeken. Dat moet ook wel want het centrum is bijvoorbeeld gelegen op een steile berg, en in de stad liggen allemaal klinkertjes. Pittige klimpartijen dus. Maar zoveel te bekijken dat het absoluut de moeite waard is, en zonde om het in een paar dagen te doen. De vele blauwe tegeltjes zag je hier op elke straathoek terug, of in de vele kerkjes die overal te vinden waren. En bijvoorbeeld in de beroemde stationshal Station São Bento, waar met tegelwerk de geschiedenis van de stad te zien is. Erg indrukwekkend.

Binnenkant kerk.
Station São Bento.

Harry Potter

We hebben ook nog een paar dagen een auto gehuurd, zodat we naar het strand konden, het niet toeristische gedeelte. En een groter stuk van Portugal konden bekijken, zoals de steden Guimãraes en Coimbra, de laatste een echte universiteitsstad waar je denkt dat je in een Harry Potter film beland bent. Studenten dragen vanaf hun tweede jaar prachtige zwarte capes ala de film. J.K. Rowling heeft vroeger in Portugal gewoond, dus je snapt waar haar inspiratie vandaan komt.
Een stuk daarboven heb je de plaats Aveiro, ook wel het Venetië van Portugal genoemd. Leuk om te kijken, maar wij zijn al snel doorgereden naar de kust.

Aveiro.
Costa Nova Beach

Pastel de Nata

En als je in Porto bent kun je natuurlijk niet om de Pastel de Nata heen. Een custard gebakje wat heerlijk is bij een kopje koffie. Ongeveer 15 minuten bij ons appartement vandaan zat een gezellige bakker waar veel Portugezen koffie dronken en wij dus ook. Vergeleken met Nederland heel goedkoop, meestal rond de 3 euro voor 2 Pastel de Nata en 2 cappuccino’s. Leuk begin van je dag.

Portproeverij

Wat verder echt een aanrader is, is een port proeverij. Over de rivier de Douro, liefst via de Lui I-brug want dat is een prachtig bouwwerk, en gaaf om overheen te lopen, kom je in Gaia, waar echt heel veel porthuizen zitten die allemaal portproeverijen aanbieden. Leuk om te doen, vooral ook als je er een boekt met een rondleiding, dan kom je wat meer te weten over de port.
Zelf zijn wij bij Churchills geweest en dat vind ik een echte aanrader.

Portvaten.
Churchill’s port.
Streetart.

Stedentrip

Al met al is Porto echt een hele leuke stad voor een stedentrip, je kunt de belangrijkste dingen bekijken in 3 dagen. Wij hebben er wat langer over gedaan ivm mijn MS, maar ook dan is het er goed toeven. Zeker als je dan ook nog zulk lekker weer hebt als wij hadden, iedere dag zon en zo rond de 24 graden.

Douro.

Zijn jullie wel eens in Porto of Portugal geweest?

En wat hebben jullie daar gedaan?

Geef een antwoord

6 december 2021
Tupperware Lees meer
28 oktober 2021
Besparen Lees meer
14 oktober 2021
Sita Lees meer
11 oktober 2021
Even geleden Lees meer

Mijn positieve leven

Volg je me al?
Copyright © 2021 Mijn positieve leven. Alle rechten voorbehouden. Website realisatie door Desh Online
crossmenu